Шампанське (рожеве, сухе) - 375 мл Вода - 375 мл Желатин - 10 г М'ята (свіжа) - 10 г Цедра лимона (з одного лимона) Цукор - 140 г Горіхи (будь-які, для оформлення)
Приготування:
Желатин замочуємо на 5-10 хвилин у холодній воді. Поки желатин розбухає, займемося приготуванням лимонно-м'ятного сиропу. У каструлю наливаємо воду, кладемо туди листочки м'яти, цедру лимона і цукровий пісок. Включаємо вогонь, доводимо до кипіння і варимо три хвилини, після чого знімаємо з плити. Отриманий сироп проціджують через сито. Лимонну цедру і м'яту викидаємо - весь необхідний смак і аромат вони вже віддали. У проціджений гарячий сироп додаємо набряклий желатин, попередньо віджавши його від надлишків води. Ретельно розмішуємо до повного розчинення желатину. Вливаємо шампанське, знову перемішуємо. Можна розливати по формах і відправляти на ніч у холодильник до повного застигання. Таке желе особливо добре буде виглядати в прозорих креманках або кришталевих фужерах для шампанського. Невелике зауваження з приводу шампанського. В даному варіанті ми використовуємо сухе рожеве шампанське. На мій смак, воно занадто кислувате, тому майте на увазі, що зазначена кількість цукру розрахована саме на сухі сорти. Якщо
ви берете напівсухе, напівсолодке або солодке шампанське, то кількість
цукру бажано зменшити. Готове
желе виймаємо з холодильника безпосередньо перед подачею до столу і
прикрашаємо, за бажанням, листочками м'яти і подрібненими горішками.