Для основи: ►3 яйця ►2 ст.л. вершкового масла ►60 г борошна ►60 г цукру ►1 ч.л. ванільного екстракту
Для сирної маси: ►900 г крем-сиру типу Філадельфії ►3 яйця ►2 жовтки ►230 г цукрової пудри ►35 г борошна ►Цедра 1/2 лимона ►2 ст.л. лимонного соку ►280 мл сметани
Приготування:
Білки відокремити від жовтків. Білки збити до стійких піків. Жовтки збити з цукром і ванільним екстрактом до білого. Додати розм'якшене масло і ще раз збити. Додати борошно і добре перемішати. Обережно перемішати тісто з білками. Роз'ємну форму змастити маслом, викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 160°С духовку. Випікати до готовності 10-15 хвилин. Вийняти з духовки і повністю остудити. Збити сир, по одному додаючи яйця і жовтки. Потім додайте сметану і цукрову пудру, в кінці муку, цедру і лимонний сік. Збийте до однорідної маси, вилийте на готовий корж. Поставте в розігріту до 220°С духовку на 40-50 хвилин. Готовність видно так - верх зарум'яниться, з боків пропечеться, середина можливо дасть тріщини. При трясці форми буде трястися як желе. Остудити чізкейк, поставити в холодильник години на 4, тоді тільки можна прикрашати і подавати.
Для прикраси у мене збиті вершки і свіжа полуниця, покрита джемом