►Борошно - 400 г ►Жовток курячий - 8 шт. ►Олія - 50 г ►Сіль - 0,5 ч. ложки ►Вода (холодна) - 1 ст. ложка
Приготування:
Борошно просіяти через сито. Відокремити білки від жовтків. Жовтки посолити і збити віночком. Зробити в муці ложкою поглиблення. У поглиблення додати 50 г масла, 8 збитих жовтків і 1 столову ложку холодної води. Спочатку перемішувати все виделкою. А потім руками замісити круте тісто. Якщо тісто вийшло рідкуватим, додати ще борошна. Чим крутіше буде тісто, тим смачніше вийде локшина. Накрити тісто рушником і дати йому постояти 15-20 хвилин. Розділити тісто на 3-4 частини. Так буде простіше його розкачати. Стіл посипати борошном. Покласти на нього тісто, тісто розкачувати качалкою, поступово підсипаючи борошно під качалку, щоб до неї не прилипало тісто. Тісто потрібно постійно повертати, щоб воно не прилипало до столу. Розкачати тісто тонко, в ідеалі товщиною 1 мм. Дати тісту підсохнути 2-3 хвилини. Потім згорнути його в трубочку. Гострим ножем нарізати локшину завтовшки 2-5 мм. Стіл посипати борошном, розгорнути трубочки локшини. Дати їй підсохнути 40-50 хвилин. Наша домашня локшина готова. Можна її відразу застосовувати або скласти "на потім" в пластиковий пакет. Закип'ятити воду, посолити. Закинути в крутий окріп локшину. Варити домашню локшину до готовності 3-5 хвилин. Відкинути на друшляк, промити. Повернути в казанок, додати вершкове масло. Акуратно перемішати. Домашня локшина своїми руками готова. Шикарний гарнір!