Інгредієнти:
►Вершкове масло - 100 гр. ►Вода - 300 мл ►Борошно - 140 гр. ►Яйце - 4 шт
Начинка: ►Молоко - 300 мл ►Великий жовток - 3 шт ►Цукор - 50 гр. ►Крохмаль - 2 столових ложки ►Борошно - 2 столових ложки ►Ванілін - 1 чайна ложка
Глазур: ►Гiркий шоколад - 100 гр. ►Вершки - 2 столових ложки
Приготування:
Духовку нагрійте до 200°С. 2 дека застеліть папером і змастіть маслом. Воду і масло доведіть до кипіння. Всипте борошно і помішуйте дерев'яною ложкою до формування кульки м'якого тіста. Зніміть з вогню. Остудіть близько 5 хвилин. Перекладіть тісто в чашу для міксера, вбийте яйця, замісити тісто. Перекладіть його в кондитерський мішок. Видавіть приблизно 8-10 еклерів на кожен деко, залишаючи достатньо місця між ними. Випікайте 25-30 хвилин. Остудіть. Для начинки збийте жовтки з цукром до кремової маси. Додайте борошно, крохмаль. Молоко з ваніллю доведіть до кипіння на маленькому вогні. Поступово змішайте обидві суміші, остерігаючись того, щоб яйця не згорнулися. Для цього, для початку у збиті яйця влийте 2 ополоника молока, перемішайте і тепер яєчно-молочну суміш перелийте назад до молока. Усе ретельно збийте до густого крему. Зніміть з вогню і остудіть. У мікрохвильовці нагрійте шоколад з вершками на високій швидкості близько хвилини. Перемішайте. Остиглий крем перекладете в кондитерський мішок. Зробіть отвір в еклерах кінчиком столової ложки. Еклери начиніть кремом. Занурте їх у глазур і дайте час їй застигнути.
bon appetit:)
|