Інгредієнти:
►150 гр. бісквітного печива ►125 гр. вершкового масла ►300 гр. сирного сиру ►150 гр. натурального йогурту ►100 гр. вершків (11%) ►2 cт.л. лимонного соку ►1 п. желатину (10 гр.) ►50 гр. цукру (кому не солодко, можна і 100 :) ►Ванілін ►Вишневе желе, свіжа / заморожена вишня.
Приготування:
Печиво подрібнити в блендері в дрібну крихту. Вершкове масло розтопити і з'єднати з крихтою.
Дно рознімної форми (діам. 26 см) вистелити папером для випічки, викласти масляну крихту, розрівняти і злегка притиснути долонями. Помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
Желатин замочити в 100 гр. вершків, дати набрякнути. Через 20-30 хвилин поставити на водяну баню і помішувати, поки желатин повністю не розчиниться. Не кип'ятити! Залишити остигати.
Сирний сир змішати з йогуртом, цукром, лимонним соком і ваніліном. Додати в крем набряклий желатин, добре перемішати. Викласти крем на корж, розрівняти і поставити на 2 години в холод, щоб крем застиг.
Половинки вишень викласти на торт, залити теплим желе. Можна використовувати готове желе з пакетика, але можна приготувати і самим. Готовий торт прибрати в холодильник до повного застигання.
bon appetit:)
|