Неділя, 28.04.2024, 20:34
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Умови зберігання бананів. Як вибрати стиглий банан


Крім відомих нам звичних бананів, які заполонили фруктові прилавки продуктових магазинів, в природі існує досить велика різноманітність сортів цих дивовижних плодів.

У дикій природі банани розмножуються насінням, які містяться всередині м'якоті плоду. Культурні банани, що продаються в наших магазинах, не містять кісточок - це спеціально виведені сорти зі збільшеним вмістом м'якоті і сахарози. Якщо придивитися на зріз такого банана, то ви побачите ледве помітні чорні крапки. Це і є залишки кісточок.

Вирощуються культурні банани на спеціальних бананових плантаціях. Плоди з бананового дерева зрізають ще недозрілими, для того щоб вони могли пережити тривале зберігання і транспортування. Адже шлях у банана від плантації до фруктового прилавка не близький. В Україну банани потрапляють, в основному, морським шляхом в рефрижераторних судах, де для плодів передбачені оптимальні умови зберігання (12 - 14 ° C вище нуля). За таких умов транспортування банани потрапляють до нас ще зеленими. Дозрівання бананів відбувається вже на місці, для цього використовується газ - етилен. Термін зберігання партії бананів не перевищує 28 -50 днів.

Як зберігати банани в домашніх умовах

Взагалі банани найкраще зберігати в темному місці при температурі 14 градусів. Це за умови, що ви хочете максимально продовжити термін «експлуатації» бананів. Якщо ж ви хочете, щоб ваші зелені банани пошвидше дозріли, то помістіть їх в темне тепле місце, і вони швидко пожовкнуть і наберуться солодощі. У будь-якому випадку не зберігайте банани в холодильнику. Там досить низька температура для зберігання бананів і плоди швидко темніють.

Як вибрати банани

Оцінити стиглість, в першу чергу, треба по фарбуванню шкірки банана. Інтенсивний темно-жовтий колір - ознака стиглого плоду. При виборі бананів зверніть увагу і на чорні крапки на поверхні шкірки. Невеликі чорні крапки хороший ознака, що вказує, що м'якоть плоду набрала максимальну цукристість. Але зберігається такий банан не довго. А ось великі чорні крапки на шкірці вже свідчать про те, що такий плід не пролежить будинку і доби. Такі банани абсолютно нешкідливі, але їх необхідно негайно використати. Крім цього, стиглі банани мають не надто ребристу форму.

Не варто брати банани з плямами цвілі, такі плоди не тільки не корисні, але й небезпечні.

Які банани вибирати

Великі або маленькі плоди вибирати? Тут все не так просто. Як відомо, банани ростуть великими гронами. І чим вище розташований банан, тим він довший. Але нижні банани на гронах завжди більш солодкі, ніж верхні. Ми радимо вам в першу чергу вибирати банани по стиглості, а вже потім визначатися з розміром.





Джерело: http://cook.rutxt.ru/
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 3052 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Бісквітний медовик без масла
Гарячий кремовий шоколад
Оливки й маслини. Як вибрати оливки?
Роли з лососем і авокадо
Тріска в духовці з овочами
Овочева закуска "дієтична"
Запечена картопля
Деруни з м'ясом
Ролл "Мозаїка"
Black Moon (Чорний Місяць)
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua