Молочні вершки - це найбільш жирна частина молока, яку одержують шляхом сепарування. Вершки містять багато вітамінів. Вони дуже багаті лецитином. Ця речовина відіграє важливу роль у нормалізації обміну холестерину, а отже, і в попередженні атеросклерозу. Тому вершки особливо корисні людям похилого віку, дітям же більше користі принесе звичайне молоко. До трьох років давати дитині вершки взагалі не варто - це занадто жирний продукт для маляти. Вершки заспокоюють нервову систему, допомагають при депресії. У поєднанні з медом і морквяним соком вони можуть служити любовним зіллям. У чистому вигляді вершки допомагають при набряках і для омолодження.
Щоб забути про лікарів, за літо треба з'їсти 10 кілограмів ягід. Ці маленькі плоди містять безліч антиоксидантів, здатних протистояти різні хвороби. У них міститься у багато разів більше таких вітамінів, як А, С, Е, ніж в інших рослинах. Але якщо на грядках диво-ліки ще не достигли, не біда, йдіть в магазин, де можна купити найрізноманітніші як свіжі, так і заморожені плоди.
Як відомо, жирні, сильно підсмажені страви не дуже корисні для нашого організму. Але якщо Ви любите поласувати омлетом, картопелькою з рум'яною скоринкою, значить вибирайте сковорідку з антипригарним (тефлоновим) покриттям. У цьому випадку вам практично не доведеться додавати масло при смаженні.