Найкраще купувати кавун у кінці літа і восени, так як тільки до кінця літа ця ягода дозріває самостійно без якої сторонньої допомоги і в неї найменший вміст нітратів. Не купуйте кавун на стихійних ринках. Кавун слід купувати у спеціально призначених для торгівлі точках.
Какао налічує багатовікову історію. Раніше какао вважалося напоєм знаті, сьогодні ж оцінити чудовий смак какао може кожен. Незважаючи на високу калорійність (калорійність какао складає від 250 до 400 ккал на 100 грам), какао не приводить до ожиріння. Це пов'язано з тим, що навіть маленька порція какао викликає відчуття насичення, запобігаючи переїдання. Так само какао корисне при фізичній роботі і активній розумовій діяльності. Какао насичене білком, мінералами, клітковиною, фолієвой кислотою, вітамінами, цинком і залізом. Містяться в какао біологічно активні речовини примушують наш мозок виробляти гормони, що приносять задоволення.
Зазвичай в країнах, де рис є основою раціону, його подають в окремій піалі, яку ставлять у центрі столу, що символізує його чистоту і особливу роль у житті родини. Втім, є й інша культура споживання де навпаки рекомендують змішувати рис з самими різними інгредієнтами: м'ясом, птицею, морепродуктами, овочами. Як би там не було, щоб рис вийшов смачним важливо не помилитися з вибором сорту. Від цього залежить спосіб варіння і кінцевий смак страви.
Знайти справжнє молоко у власному холодильнику сьогодні досить складно. Але якщо Ви ніколи не пили парного, то швидше за все магазинний варіант Вас влаштовує. А ось знаючих людей напоїти міським молоком досить складно. За натуральним, чистим і корисним молочним продуктом варто звертатися до їх виробника - корови. Якщо ж до цих тварин Вам добиратися далеко, то варто піти в магазин екологічно чистих продуктів.
Йогурт - річ не тільки корисна, але і смачна. Таке поєднання рідко зустрічається в продуктах. Тому він так швидко і завоював популярність. Більшість з нас задовольняється покупним йогуртом. І лише справжні гурмани знають, що приготований в домашніх умовах продукт набагато краще. Для його приготування серед величезної кількості побутових електроприладів вибираємо самий незвичайний - йогуртницю - інкубатор для вирощування йогурту.