►500 гр. свинини; ►500 гр. картоплі; ►1/2 ст. перлової крупи; ►1 невелика цибулина; ►1/2 середньої моркви; ►3 невеликих солоних огірків; ►2 ст. ложки томату-пюре (без гірки) або 1/2 склянки томатного соку; ►2 ст. л. вершкового масла; ►2 шт. лаврового листа; ►Сіль за смаком; ►Перець за смаком; ►Зелена цибуля; ►Кріп.
Приготування:
Свинину ретельно промиваємо, нарізаємо порційно, кладемо в каструлю. Наливаємо в каструлю холодну воду, не доливаючи до країв на 2 пальці (каструля на 4л). Ставимо каструлю на вогонь. Після закипання бульйону зменшуємо вогонь, знімаємо піну з бульйону до повного її зникнення. М'ясо варимо близько 30 хвилин. Поки вариться бульйон, відварюємо окремо перловку. Для цього, ретельно її промиваємо і кладемо в каструлю з киплячою водою. Співвідношення крупи і води 1 до 2-х. Варимо перловку на повільному вогні до повного випаровування рідини. У пательні розігріваємо вершкове масло. Кладемо в масло цибулю, порізану кубиками, і моркву, порізану соломкою. Злегка обсмажуємо. Солоні огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, кладемо в сковорідку з морквою та цибулею і злегка обсмажуємо. Потім у сковорідку виливаємо томатний сік (якщо Ви використовуєте томатну пасту, то її необхідно розвести водою (2 - 3 ст. л.), Щоб овочі протушкувати). Тушкуємо в ньому овочі 5-10 хвилин. Нарізаємо картоплю кубиками. Кладемо в киплячий бульйон, варимо 10-15 хвилин. Потім в бульйон кладемо варену перлову крупу. Доводимо до кипіння. І кінцевий етап - кладемо в каструлю пасеровані в томатному соку овочі. Варимо 5 хвилин. Розсольник солимо. Кладемо вимитий лавровий лист, перчимо. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і кріп. Заправляємо розсольник цибулею і кропом. Даємо настоятися 30 хв і більше.