►Борошно - 480 г ►Цукор - 200 г ►Мед - 50 г ►Вода - ½ склянки ►Вершкове масло - 50 г ►Яйце - 1 шт. ►Розпушувач тіста - 1/2 пачки ►Кориця - до смаку
Для глазурі: ►Білок - 1 шт. ►Цукрова пудра - 100 г ►Гаряче молоко - 2 ст. ложки
Приготування:
В сотейник всипати 1 ст. л. цукру, розподілити рівномірно і поставити на середній вогонь. Коли цукор розплавиться і стане майже чорним (не лякайтеся, з посудом все буде добре), додати ½ склянки окропу (дуже обережно, щоб не обпектися). Все ретельно розмішати, додати спеції і цукор що залишився, мед. Дати суміші охолонути. Потім додати борошно, яйце, масло і замісити досить щільне тісто. Духовку розігріваємо до 220°С. Формуємо з тіста невеликі кульки, вкладаємо їх на змащений маслом пергамент або силіконовий килимок на відстані 2 см один від одного і відправляємо випікатися 10-15 хв. Робимо глазур: збиваємо білок з цукровою пудрою, додаємо гаряче молоко. Захололі пряники викладаємо в глибоку чашку, поливаємо глазур'ю, закриваємо кришкою і гарненько струшуємо! Після чого відправляємо назад у духовку, трохи підсушимо на слабкому вогні (5 хв). От і все, пряники домашні готові! :) Зберігати пряники домашні краще в мішечку, щоб залишилися м'які. Приємного поїдання пряників і відмінного настрою! :)