Інгредієнти:
Тісто: ►1.5-2 склянки борошна ►1 яйце ►100 мл. кип'яченої злегка теплої води ►50 мл. молока ►1 ст. ложка олії ►0.5 ч. ложки солі ►Дрібка цукру
Фарш: ►300 гр. яловичини ►300 гр. свинини (шийки) ►1 цибулина ►40 мл. крижаної води ►Сіль, перець за смаком
Приготування:
Борошно (1.5 склянки) просіяти в миску, зробити поглиблення, влити воду, молоко, масло, додати яйце, сіль і цукор, починаючи з країв поступово замісити тісто, перекласти його на стіл посипаний борошном, підсипаючи ще борошна замісити еластичне пружне тісто, накрити його мискою і дати йому відпочити хвилин 30-40, за цей час тісто потрібно один раз "перемісити". М'ясо перекрутити на м'ясорубку з цибулиною (можна двічі), додати у фарш сіль і перець (більше ніяких приправ не додавати), влити крижану воду, фарш добре розмішати. Тісто для зручності поділити на 3 частини, одну частину посипати борошном, на столі розкачати в тонкий пласт (розкочувати потрібно досить тонко, але не до прозорості) чаркою видавити кружечки з тіста, покласти фарш в серединку. Пальці занурювати в борошно, добре скріплювати шви, пельмені укладати на посипаний борошном піднос. Зліпіть так все пельмені, обрізки тіста перемісити і знову розкачувати тоненько, використовувати все тісто. Потім тацю з пельменями поставити в морозилку хвилин на 30, щоб вони трохи "підмерзли". Потім можна частину пельменів відварити в підсоленій воді з лавровим листом, а частину остаточно заморозити, перекласти в пакет і прибрати в морозилку.
bon appetit:)
|