Інгредієнти:
►Вершкове масло - 1/2 пачки ►Гриби (суміш: печериці / білі і т.д. - можна сухі) - 700 гр. ►Вино (Мадейра) - 1/2 склянки ►Овочевий бульйон або вода від замочених грибів - 1 стакан ►Молоко - 1 стакан ►Борошно - 2 столових ложки ►Щіпка мускатного горіха, червоного перцю ►Сіль і мелений перець - за смаком ►Пармезан (тертий) - 100 г
Приготування:
Духовку нагрійте до 190° С. Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Якщо використовуєте сухі гриби, замочіть їх. Масло розтопіть в каструлі. Додайте гриби і готуйте, періодично помішуючи, близько 10-15 хвилин. Для соусу в сковороді в розтоплене масло додайте борошно і перемішайте до однорідної маси. Влийте молочно-бульйонну суміш (попередньо нагріті і змішані). В самому кінці додайте вино і сік від приготовлених грибів. Додайте спеції. Гриби викладіть в блюдо. Залийте соусом і присипте тертим сиром. Випікайте 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Сир повинен розплавитися. Залиште в вимкненій духовці ще на 5 хвилин перед подачею.
bon appetit:)
|