Інгредієнти (6 порцій):
►Курка - 1шт.(близько 2 кг) ►Великий лимон - 1шт. ►Цибуля - 4шт. маленькі або 2 середні ►Біле сухе вино - 300 мл. ►Сухий чебрець - 1 ч.л. ►Часник - 1 зубок ►Сіль за смаком
Приготування:
Курку розрізаємо на порційні шматки і кладемо в вогнетривку форму. Кожну цибулину розрізаємо на 4-6 частин. Лимони нарізаємо на тонкі скибочки. Часник розбираємо на зубчики, шкірку не знімаємо. Розчавлюємо кожен зубчик плоскою частиною ножа. Кладемо цибулю, часник і скибочки лимона до курки. Солимо і посипаємо чебрецем. Перемішуємо. Вливаємо в форму вино і ставимо в розігріту до 200°С духовку. Запікаємо, періодично поливаючи курку рідиною з форми, до готовності, близько 40 хвилин. При подачі за бажанням посипаємо зеленню. Ідеально поєднується з рисом.
bon appetit:)
|