Субота, 04.05.2024, 17:15
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Кебаб

Люля-кебаб

Найсмачніший кебаб, виходить з окосту молодого баранчика.


Інгредієнти:

►М'ясо ягняти - 1 кг.
►Курдючного жиру - 15-20 гр.
►Цибуля - 3 шт.
►Кінза
►Помідори
►Сіль, перець


Приготування:

М'ясо промийте в чистій холодній воді, видаліть з нього всі плівки і сухожилля. Перемеліть через м'ясорубку. Якщо є навички, то звичайно краще подрібнити ножем, але це дуже трудомістке заняття, тому краще використовувати м'ясорубку.
У фарш додайте цибулю і курдючний жир. Потім руками перемішайте, до отримання однорідної маси. Після цього додайте дуже дрібно нарізану кінзу. На Кавказі замість кінзи додають базилік. Тепер настає найважливіший момент. Від того яким вийде фарш залежить яким буде саме блюдо. Протягом 7-9 хвилин всю отриману масу необхідно піднімати і кидати на деко або миску. Саме таким способом досягається в'язкість і еластичність фаршу. Якщо не буде досягнуто такого ефекту, люля-кебаб буде просто розвалюватися під час приготування. Після цього необхідно на 1-2 години помістити фарш в холодильник. Тільки в охолодженому стані він буде добре триматися на шампурах.

Потім змочуючи руки в прохолодній воді, треба зліпити кульки по 60-70 грам.
Після чого виліпити з них "ковбаски" 12-15 см.
І акуратно нанизати на шампур. Смажиться люля-кебаб на вугіллі. Періодично повертаючи шампура потрібно довести м'ясо з усіх боків до золотистого кольору, не забуваючи протикати фарш зубочисткою, коли з нього почне виділятися прозорий сік - блюдо готове. Слід бути уважним. Якщо навіть трохи перетримати люля-кебаб на вогні або потримати його кілька хвилин над сильним вогнем, то страва буде суха і не смачна.
До готового кебабу подають, як правило, овочі в основному це помідори. Можна приготувати соус або просто купити в магазині соус чи кетчуп. Найкраще кебаб смакує з тонким східним коржем, ніякий інший хліб так не підходить як коржик.
При сервіровці можна експериментувати. Що вам більше до смаку, то і на стіл!

bon appetit:)



Категорія: Кебаб | Додав: unknown (14.06.2012)
Переглядів: 890 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Торт зі згущеним молоком "Солодка фантазія"
Соус "Бешамель"
Желе з шампанського «Рожевий лід»
Салат «Морський коктейль»
Салат з курячої печінки та овочів
Банановий чізкейк без випічки
Глазуровані сирки
Бананові млинці з полуничним соусом
Умови зберігання бананів. Як вибрати стиглий банан
Крем Рафаелло
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua