Інгредієнти:
►3 кг дрібних баклажанів, ►4-5 стручків гіркого перцю, ►1 ст. товченого часнику, ►1 ст. оцту, ►1 ст. рослинного масла (для смаження).
Приготування:
Баклажани (бажано, однакового розміру) наріжте кружальцями завтовшки 5 мм, посоліть. Потім покладіть на 30 хвилин у друшляк або сито, щоб зійшла гіркота. Перець натріть на дрібній тертці, часник потовчіть в ступці або пропустіть через часникодавку.
Баклажани обсмажте з двох боків до рум'яної скоринки. Гарячими вмокніть в кашку з часнику, гіркого перцю і оцту, щільно укладіть в півлітрові банки, щоразу зливаючи масло зі сковороди в банку. Закатайте без пастеризації.
Кружечки консервованих баклажанів добре використовувати при виготовленні маленьких гострих бутербродів, які зверху можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Виходять дуже навіть апетитні бутербродики! Саме те, коли хочеться чогось незвичайного!
bon appetit:)
|