Інгредієнти:
►Сало - 400 гр.
Для розсолу: ►Вода - 500 мл. ►Сіль - 150 гр. ►Часник - 3 зубки ►Лавровий лист - 3 шт. ►Чорний перець горошком - ½ ч.л. ►Запашний перець горошком - ½ ч.л. ►Зерна коріандру - 1.ч.л. Для обкатування № 1: ►Мелена паприка - 1 ст.л. ►Гострого перцю чилі в пластівцях - 1 ч.л. ►Часник в гранулах - 1.ч.л. ►Сік і цедра лимона - 1 шт.
Для обкатування № 2: ►Чорний перець горошком - 1 ч.л. ►Рожевого перцю горошком - 1 ч.л. ►Білий перець горошком - 1 ч.л. ►Часник -1 головка
Приготування:
Усі інгредієнти для соляного розчину помістити в невеликий сотейник. Довести до кипіння й остудити. Сало розрізати на великі шматки так, щоб воно помістилося повністю в літрову банку. Залийте сало в банку холодним соляним розчином. Накрийте кришкою і поставте на 4 дні в холодильник. Вийміть сало з розчину. Обсушіть паперовим рушником, загорніть кожен шматок щільно в фольгу і поставте в морозильну камеру на 24 години. У невеликих ємкостях змішайте спеції для обкатування. Обкатайте кожен шматок сала в бажаних спеціях. Знову загорніть у фольгу і поставте в холодильник на 24 години. Сало готово! Зберігати в фользі в холодильнику. Подавайте з бажаними доповненнями.
bon appetit:)
|