Інгредієнти:
► Борошно - 125 г ► Яйце - 4 шт. ► Цукор - 150 г ► Розпушувач - 1 ч.л. ► Лимонний сік - 1 ч.л. ► Рослинна олія - 3 ст.л. ► Вершки - 50 мл ► Шоколад - 200 г
Інгредієнти для кондитерського крему: ► Молоко - 500 мл ► Яйце - 2 шт. ► Цукор - 100 г ► Крохмаль - 30 г ► Ваніль ► Вершкове масло - 50 г
Приготування:
Крем: Молоко закип'ятити з стручком ванілі. Яйця перемішати з цукром і крохмалем. Акуратно влити гаряче молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Перелити крем назад в кухлик і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і прокип'ятити пару хвилин - постійно мішаючи крем. Зняти з вогню і розмішати з вершковим маслом. Охолодити крем, накривши харчовою плівкою.
Торт: У миску просіяти борошно, розпушувач і 50 г цукру. Окремо змішати жовтки, лимонний сік і рослинну олію. Білки збити з рештою 100 г цукру до м'яких піків. Поступово вмішати білки в жовткову суміш. У три прийоми всипати сухі інгредієнти, кожен раз ретельно перемішуючи. Випікати при температурі 175° С протягом 30-40 хвилин. Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2-3 частини Кожен корж рясно змастити охолодженим кондитерським кремом. Для глазурі нагріти вершки і змішати їх з розтопленим шоколадом. Полити зверху торт.
bon appetit:)
|