Інгредієнти: 2 середніх моркви або 100-150 г моркви по-корейськи 3 яйця 3 картоплини Філе одного оселедця слабосоленого 1 крупний буряк 1 баночка горошку Соєвий соус Майонез Чаник
Приготування:
Моркву,
буряк і оселедець краще приготувати за добу, так салат вийде
гармонійніший. Моркву натираємо на спеціальній тертці, солимо, приправляємо перцем, оцтом, даємо настоятися. В іншому посуді сирий буряк тремо аналогічно моркви, також заправляємо перцем і оцтом. Даємо настоятися пару годин, а краще - доба. У нас вийде морква і буряк по-корейськи. Тепер потрібно потомити їх в гарячій духовці 3-5 хвилин до м'якості (не засмажувати!).
Варимо в різному посуді картоплю і яйця, Ставимо охолоджувати. Філе оселедця ріжемо невеликими шматочками. Оселедець повинен бути слабосолений інакше зіпсуєте салат.
Оселедець заливаємо 1 чайною ложкою соєвого соусу, даємо настоятися кілька годин. Попробуйте оселедець,якщо солений змиваємо частину соусу кип'яченою водою.
Салат викладаємо на блюдо, підклавши під нього листя салату, шарами, надаючи йому форму і вид дракона. Між шарами можна додавати майонез з часником (за смаком).
Складаємо по шарах:
- морква по-корейськи.
- яйця варені терті на крупній тертці. Вставляем дракону пащу з червоного солодкого перцю.
- філе оселедця в соєвому соусі.
- варена картопля терта. Робимо дракону з стрічок картоплі вуса.
- буряк по-корейськи.
- зелений горошок або подрібнені волоські горішки (змішувати не варто). Даємо настоятися 2-3 години в прохолодному місці під харчовою плівкою.
Перед подачею оформляємо дракону морду, лапи, хвіст. Зуби з майонезу. Можна
додати свіжий огірок, розкласти пластинки у вигляді луски.
Нічого додатково не солити, салат виходить гостренький.