Інгредієнти:
Для тіста: - 4,5 склянки борошна - 1,5 склянки кефіру 3,2% жирності - 75 грам вершкового масла - 1/2 ч.л. солі
Для начинки: - 1 курка (патрає її від шкіри, кісток і використовуємо все м'ясо і темне, і біле) - 6 картоплин - 1 цибулина - 5-6 лаврових листочків - 1 жовток - 1/2 склянки курячого бульйону або води - Сіль, перець
Приготування:
Спочатку займемося тістом. З борошна, кефіру, масла і 1/2 ч.л. солі потрібно замісити круте тісто. Обернути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Курку і картоплю порізати кубиками, я ріжу як можна дрібніше, я так більше люблю. Цибулю дрібно посікти. Лаврові листочки поламати на дрібні шматочки. З'єднуємо курку, каротоплю, цибулю, лавровий лист, сіль і перець. Тісто дістаємо з холодильника і ділимо на рівні невеликі кульки. З кожного шматочка тіста розкочуємо тонкий коржик. У центр кладемо начинку і пальцями прищипують тісто до центру, так що б залишилася маленька дірочка. У цю маленьку дірочку покладіть шматочок вершкового масла, зовсім невеликий. Потім змастіть біляші збитим жовтком. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180°С в духовці. Як тільки біляші будуть готові, в ту ж саму дірочку, в яку ми клали вершкове масло, вливаємо по одній столовій ложці бульйону, для соковитості.
bon appetit:)
|