Інгредієнти:
►2 кг смородини ►цукор (у співвідношенні з сиропом - 1:1 або менше) ►1 склянка вина
Приготування:
Я готую з усіма хвостиками і навіть, якщо є, - з листочками: все буде відціджено, не треба боятися. А в хвостиках - маса пектину і аромати з вітамінами. Смородину помістити в каструлю з нержавіючої сталі з товстим дном. Всипати склянку цукру і додати вино. На повільному вогні довести до кипіння, зрідка помішуючи - але не кип'ятити. Зняти з вогню. Дати злегка охолонути і, якщо хочемо дуже прозоре желе, - то підвісити в 3 шарах марлі. Якщо, як я, "желе в тілі", - то через сито відціджуємо сироп. Розміщуємо відціджений сироп для желе знову в каструлю - зважуємо і додаємо цукор, враховуючи той стакан спочатку. Класичний розрахунок 1:1, але я додаю менше - на 1 кг сиропу - 700 г цукру. Варимо або 3 хвилини - і не більше, або продовжуємо варити 34 хвилини на повільному або середньому вогні, зрідка помішуючи дерев'яною ложкою. 3-хвилинне желе з червоної смородини дуже м'яке - як заварний крем. 34-хвилинне желе більш "стояче". Якщо зупинити кипіння на якихось інших хвилинах - в желе воно не застигає, я не знаю чому. У гарячому вигляді розлити желе з червоної смородини по банках закрити і залишити спокійно застигати. Желе з червоної смородини добре і так з'їсти, і в соуси, і з фуа гра, і з сьомгою.
bon appetit:)
|