Інгредієнти:
►Оливкова олія - 1-2 столових ложки + 4 чайних ►Баклажан - 650 гр. ►Рікотта - 60 гр. ►Каперси - 2 столових ложки ►Червона цибуля - 1/3 склянки ►Помідори - 3 шт. ►Свіжа м'ята - 3 столових ложки ►Червоний винний оцет - 2 чайних ложки ►Мелений чорний перець - за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 220° С. Наріжте баклажани на скибочки розміром близько 2-2,5 см. Добре змастіть велике деко оливковою олією. Викладіть баклажани на деко в один шар. Посипте сіллю і меленим чорним перцем. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин. Нижня поверхня баклажан повинна бути темною і обвугленою. Посипте баклажани додатковою сіллю і перцем і повернути в духовку, запікати ще 10-12 хвилин.Також можете змастити скибочки баклажанів олією і обсмажити на грилі. Змішайте нарізаний сир Рікотта, каперси, подрібнену цибулю, помідори, подрібнену м'яту, червоний винний оцет і 4 чайні ложки оливкової олії в мисці. Додайте приправи за смаком. Додайте більше оцту і мелений чорний перець за смаком. Викладіть баклажани на блюді. Ложкою викладіть начинку на кожну скибочку.
bon appetit:)
|