Інгредієнти:
►Картопля - 1 кг ►Яйця - 1 шт. ►Молоко - 1 стакан ►Твердий сир - 200 гр. ►Часник - 1 зубчик ►Вершкове масло - 50 гр. ►Мускатний горіх - 0,3 ч.л. ►Чорний перець за смаком ►2 ч.л. приправ для картоплі, а можна покласти те, що вам хочеться або взагалі обійтися без приправ.
Приготування:
Відібрати великі неушкоджені картоплини приблизно одного розміру, ретельно вимити, очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки 2 мм. Сир натерти на крупній тертці. Три четветрі сиру змішати в мисці з молоком і яйцем. Додати мелений мускатний горіх, свіжозмелений чорний перець і приправу. Ретельно перемішати, злегка збиваючи. Часник очистити, розрізати вздовж навпіл. Форму, в якій буде запікатися картоплю, як слід натерти часником, потім змастити вершковим маслом.
Розігріти духовку до 200°C. Картоплю викласти в форму по колу так, щоб кожен гурток трохи заходив на інший (зручніше викладати від середини форми до її країв). Залити картоплю сирною сумішшю. Зверху посипати сиром і укласти шматочки вершкового масла. Поставити форму в духовку, запікати 45 хвилин. Подавати гарячим, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею, обсмаженими кільцями ріпчастої цибулі або обсмаженими смужками бекону.
bon appetit:)
|