Спочатку підготуйте м'ясо. Ретельно його промийте, поріжте на шматочки і викладіть в каструлю. Залийте м'ясо двома літрам холодної води і поставте каструлю на маленький вогонь. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну, що утворилася і варіть м'ясо ще протягом двох годин. Поки вариться м'ясо, почистіть цибулю, поріжте її на тонкі півкільця і обсмажте в розігрітій олії протягом 5 хвилин. Потім викладіть в каструлю рис і цибулю, посоліть бульйон за смаком і варіть далі на слабкому вогні протягом чверті години. Тепер очистіть від насіння гострий перець, а м'якоть наріжте великими шматочками. Почистіть часник і поріжте його на скибочки. Потім гарненько промийте кінзу, обсушити її і дрібно наріжте. Викладіть підготовлені овочі із зеленню в блендер, посоліть і перемеліть всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна за консистенцією маса. Потім зробіть на помідорах надрізи навхрест, опустіть їх на одну хвилину в окріп, потім обдайте крижаною водою. Після цього очистіть помідори від шкірки і поріжте м'якоть на шматочки. Викладіть підготовлені помідори в харчо і варіть приблизно п'ять хвилин. Перемішайте зелену масу, яку ви приготували в блендері, з волоськими горіхами і покладіть в суп. Прогрівайте суміш протягом трьох хвилин. Тепер додайте в харчо приправи у вигляді хмелі-сунелі, соус ткемалі, лавровий лист. Ретельно промийте петрушку, дрібно її наріжте і теж відправте в суп. Не забудьте покласти чорний і духмяний перець. До речі, якщо ви не маєте всіх необхідних для супу приправ, можете скористатися набором спецій "Для харчо". Після того, як ви поклали в суп, всі приправи, варіть його ще протягом п'яти хвилин. Потім приберіть з вогню, закрийте каструлю і залиште суп настоюватися приблизно 10 хвилин. Коли Харчо настоїться, розлийте його по тарілках і подавайте до столу. Це чудова зігріваюча зимова перша страва.