Класична окрошка на квасі з язиком
Інгредієнти:
►квас для окрошки з хріном - 1,2 л ►середній пучок зеленої цибулі ►сметана для подачі ►середні картоплини - 3 шт. ►редиска - 5-7 шт. ►невеликий яловичий язик - 1 шт. ►яйця - 3 шт. ►середні хрусткі огірки - 5 шт. ►сіль
Приготування:
Зварити язик в киплячій воді, 1,5 год. Облити холодною водою, зняти шкіру, язик остудити і нарізати невеликими кубиками. Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками, залити киплячою водою, зварити до м'якості, 7-10 хв. Відкинути на друшляк, зберігши 1 стакан відвару. Картоплю і відвар остудити. Зварити яйця круто, очистити, остудити. Білки дрібно порубати. Дрібно нарізати зелену цибулю, покласти в каструлю, додати варені жовтки, всипати дрібку солі. Потовкти товкачем, щоб цибуля виділила сік. Влити остиглий картопляний відвар, перемішати. Огірки очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, покласти в каструлю з цибулею і жовтками. Додати нарізану тонкими кружками редиску, язик, білки, картоплю і квас. Поставити в холодильник настоюватися мінімум на 2 год.
Подавати окрошку холодною, зі сметаною.
bon appetit:)
|
Категорія: Окрошка | Додав: unknown (11.04.2013)
|
Переглядів: 691
| Рейтинг: 2.0/1 |
|