►вода - 3 склянки ►абрикоси - шість штук. ►яблука - дві штуки. ►крохмаль картопляний - одна столова ложка ►цукор - дві столові ложки ►вершки або сметана - дві столові ложки
Приготування:
Фрукти проколіть, якщо плоди великі - розріжемо їх на 2 частини і заллємо гарячою водою так, щоб вона тільки покривала фрукти, варимо в закритому посуді до розм'якшення. Готові фрукти протремо разом з відваром через сито. Шкірку яка залишилась після протирання заллємо водою, прокип'ятіть і відвар процідіть. У пюре з фруктів додамо цукор, отриманий відвар і воду, доводимо до кипіння, а далі ввіллємо попередньо розведений у воді картопляний крохмаль, ще раз закип'ятити і охолодити. Подаємо суп з вершками або сметаною.