Інгредієнти:
►Борошно - 4 склянки ►Кисляк - 1 склянка ►Дріжджі - 1 ст. ложка ►Цукор - 1 ст.л. (якщо хочете зробити солодкими, додайте 3 ложки цукру) ►Сіль - щіпка ►Олія - 400 г
Приготування:
Замісити тісто для баурсаків: в кисляку розпустити цукор і дріжджі, додати борошно, сіль і вимісити тісто в кулю. Поставити миску з тістом в тепле місце і накрити рушником. Не менше, ніж на 5 годин. Але тут потрібно не забути - тісто в обсязі збільшується майже в чотири рази, тому, якщо ви йдете з дому надовго - покладіть його у велику каструлю або миску, щоб тісто не "вилізло". Стіл і руки змастити олією. Тісто викласти на стіл і добре вимісити. Розділити на невеликі шматочки. Зовсім невеликі. Скатати ці шматочки в кульки і залишити на столі хвилин на п'ять, щоб вони піднялися. Розігріти в каструльці олію. Кульки, по одному, викладати, помішуючи сухою ложкою. Смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб баурсаки рівномірно підрум'янювати з усіх боків. Шумівкою викласти баурсаки в миску, викладену паперовими серветками. Серветки для того, щоб в них вбралося зайве масло. Якщо ви зробили баурсаки солодкими, посипте їх ще, перед подачею, цукровою пудрою.
bon appetit:)
|