►450 г кисло-солодких яблук, ►1 лимон, ►1 ст. л. коньяку або бренді, ►1 лавровий лист, ►50 мл води, ►100 г очищених волоських горіхів, ►85 г цукру
Приготування:
Яблука вимити, розрізати на 8 частин, видалити серцевину. З лимона зняти теркою цедру, вичавити сік. У каструлі закип'ятити воду, покласти яблука, цукор, лимонну цедру і лимонний сік, додати лавровий лист. Ретельно перемішати, накрити кришкою і готувати на несильному вогні 10 хв. Зняти кришку, збільшити вогонь. Продовжувати варити ще 5 хв. Видалити лавровий лист. Додати коньяк і волоські горіхи. Готувати на слабкому вогні 25 хв. Зняти каструлю з вогню, відразу ж розкласти варення по стерилізованим банкам, закрити. Зберігати в холодильнику.