100 гр фундука 300 гр волоських горіхів 1 і 1/4 склянки жирних вершків (30-35%) 2 столових ложки цукрового сиропу 1 і 2/3 склянки цукру Половина чайної ложки ванільного цукру Приготування:
Цукровий сироп можна купити готовий. Але набагато простіше приготувати його самостійно. Просто
беремо цукор і воду в рівних кількостях (2 ст. ложки води і 2
ст. ложки цукру), доводимо до кипіння і заварюємо на невеликому вогні до
консистенції сиропу. Волоський горіх подрібнюємо в кавомолці або комбайні. У посуді з товстим дном змішуємо вершки, цукор, сироп і ванільний цукор. Доводимо суміш до кипіння і варимо на середньому вогні, постійно помішуючи. До тих пір, поки крапля, налита в стакан з холодною водою, не утворює м'ягку кульку консистенції пластиліну. У готову суміш додаємо подрібнений волоський горіх і добре перемішуємо. Остуджуємо вершково-горіхову масу до стану, коли вона ще гаряча, але вже не обпікає. Відщипуємо
від суміші невеликі шматочки, розгортаємо на долоні, кладемо всередину
фундук (можна в шкірці, а можна горіхи спочатку злегка обсмажити, потім
висипати в пакет і гарненько через нього розтерти, щоб позбутися від
шкірки). Закриваємо його шаром суміші і обкачуємо так, щоб вийшла кулька. Готові цукерки викладаємо на пергамент. Обвалюємо у цукровій пудрі. При бажанні можна прикрасити розтопленим шоколадом.