Дуже важлива деталь приготування цієї страви - правильно обрана капуста. Вона повинна бути плоскою і з тонкими листами. Тільки така капуста дозволить приготувати маленькі голубці.
Інгредієнти:
►500 г м'ясного фаршу; ►150 г рису; ►1 качан капусти; ►2-3 моркви; ►1-2 цибулини; ►1-2 ст. л. томатної пасти; ►петрушка; ►сметана, томатна паста для підливи (за смаком); ►сіль, перець.
Приготування:
На розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Коли цибуля підзолотиться відправляємо до неї терту на дрібній тертці моркву. В трохи тушену моркву додаємо зелень. А потім нашу томатну пасту. Дамо зажарці охолонути. До фаршу додаємо сирий, не пропарений рис. Потім до фаршу додаємо зажарку, солимо, перчимо і гарненько замішуємо нашу начинку для майбутніх голубців. У капусти акуратно вирізаємо качан і опускаємо в киплячу воду для пропарювання. Як тільки листи стануть м'якими і еластичними (хвилин через 10), знімаємо їх. Знімаючи щоразу верхні листи, ми складаємо їх в тарілку, а потім нарізаємо трикутниками потрібного розміру для подальшого формування наших голубцов.Я роблю у капустяного листа 4 надрізу. Три частини йдуть на голубці і одну найтоншу частину з качаном, викидаю. Беремо один капустяний трикутник і поміщаємо на нього наш фарш. Звертаємо конвертиком голубці, підвертаючи краї всередину. Коли форма голубца готова, ми затискаємо його гарненько в долоні, щоб вийшла зайва рідина і наш конвертик загорнутий. Складаємо голубці щільно один до одного в казан. Окремо в окропі розводимо томатну пасту, сметану і сіль. Заливаємо цією заправкою сирі голубці. Накриваємо їх маленькою кришкою, утворюючи маленький прес, щоб наші голубці не розкрилися. Закриваємо казанок великою кришкою і відправляємо на вогонь на 40-60 хвилин до повної готовності рису.
bon appetit:)
|