Інгредієнти:
►Мука - 500 гр. ►Вершкове масло - 200 гр. ►Кефір - 250 мл. ►Яйця - 2 шт. ►Розпушувач - 2 ч.л. ►Сіль - 1 ч.л
Начинка: ►Зелена цибуля - 3 пучка ►Відварені яйця - 6 шт. ►Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Відварити яйця, очистити і остудіть. Наріжте невеликими кубиками. Цибулю дрібно наріжте.Змішайте все разом, посоліть і поперчіть. Просіяти борошно в миску разом з розпушувачем. Яйця злегка збити віночком з сіллю. Додайте яєчну суміш до борошна, додати м'яке вершкове масло, кефір. Замісити тісто. Обмотайте плівкою і покладіть в холодильник на 1 годину. Після чого тісто розділити на 2 частини. Із кожної частини розкачати круг. Стаканом вирізати однакові гуртки. Покласти по 1 ст.л начинки на кожен кружок. Заліпіть краї пиріжків. Положіть на деко вистелений пергаментним папером. Збийте злегка віночком яйце і пензликом змастити кожен пиріжок. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С, близько 20 хвилин.
З цього тіста можна приготувати будь пиріжки, як м'ясні, так і з солодкою начинкою.
bon appetit:)
|