►Хліб житній 100 г ►Перець солодкий жовтий ½ шт. ►Огірки 100 г ►Цибуля ріпчаста (100г) ½ шт. ►Салат зелений 20 г ►Сіль ¾ ч.л. ►Цукор 5 г ►Оцет столовий 40 мл ►Яловичий фарш 300 г ►Перець чорний мелений ¼ ч.л. ►Кетчуп 30 г ►Гірчиця за смаком 2 ч.л.
Приготування:
Нам потрібно Нарізний житній хліб який можна купити в будь-якому магазині.Вони-то нам і потрібні. На кожен гамбургер знадобиться 2 шматочки. Свіжі овочі очистіть і тонко наріжте. Листовий салат вимийте і висушіть. Кільця цибулі краще попередньо замаринувати на 15-20 хвилин. Розчиніть в 150 мл теплої води сіль і цукор, додайте оцет і опустіть в отриманий маринад нарізану цибулю. Залиште так, поки будете готувати інше. У
яловичий фарш (краще зробити самостійно з пісної яловичини) додайте
сіль і перець, добре перемішайте руками, щоб він став однорідним і добре
ліпився. Розділіть
фарш на 2 рівні часті.Каждую частина розпластайте руками в тонкий
коржик завтовшки не більше 1 см. Старайтесь робити рівні не «рвані» краї.
Площа м'ясного коржа повинна бути істотно більше площі булочки, оскільки фарш стискається при смаженні. Добре розігрійте сковороду без масла (чавунну або з антипригарним покриттям) і покладіть на неї гамбургери. Обсмажуйте з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного боку, притискаючи лопаткою. Готові котлети приберіть зі сковороди, а в ній підсмажте коржі зсередини близько 1 хвилини. Покладіть
один корж розрізом вгору, трохи змастіть томатним соусом, покладіть котлету, а зверху намажте гірчицею. Гостроту гірчиці вибирайте до смаку. Залишилося покласти овочі і накрити зверху коржем. Подавайте швидко, поки гамбургери не охололи.