Інгредієнти (на 1 великий або 2 маленьких кекси):
►Борошно - 3/4 чашки ►Яйця - 3 шт. ►Коричневий цукор - 3/4 чашки ►Сода - 1/4 ч. л. ►Розпушувач - 1/4 ч. л. ►Сіль - 1/2 ч. л. ►Ваніль (обов'язково! або натуральна, або екстракт) ►Курага - 1/2 чашки ►Чорнослив (без кісточок) - 1/2 чашки ►Фініків без кісточок - 3/4 чашки ►В'яленої вишні - 1/4 чашки ►Інжир - 1/2 чашки ►Половинки волоського горіха - 3 чашки
Приготування:
Розігріти духовку до 150°С. Змішати борошно з сіллю, розпушувачем, содою, всипати сухофрукти, цукор і горіхи, руками ретельно перемішати. Збити міксером яйця з ваніллю до пінки, і щоб маса збільшилася приблизно в два рази. Залити сухі компоненти і руками все ретельно перемішати, щоб всі сухофрукти були покриті тонким шаром рідкого тіста. Форму вистелити пергаментом, перекласти в неї тісто, притиснути, щоб не було порожнеч і відправити в розігріту духовку приблизно на 70-75 хвилин. Якщо печете два невеликих кекси, то час треба скоротити до години. Якщо поверхня почне швидко набирати кольру слід накрити його фольгою. Кекс повинен бути золотисто-коричневого кольору.
Витягнути з духовки і охолодити прямо у формі. Потім упакувати в пергамент і закласти на зберігання. Сухофрукти можете підбирати на свій розсуд. У загальній складності має бути на 3 чашки горіхів 2 і 1/2 чашки сухофруктів. Готовий кекс достатньо загорнути в пергамет, і при кімнатній температурі можна зберігати місяць, в холодильнику не менше трьох, а заморозити можна взагалі на півроку
bon appetit:)
|