Вівторок, 23.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Суші, Роли

Ролл Гусениця


Інгредієнти:

►Рис для суші (японський, круглозерний) 200 г
►Оцет рисовий 20 мл
►Водорості норі (великі листи) ½ шт.
►Сьомга 30 г
►Ікра летючої риби (тобіко) 15 г
►Креветки королівські 3 шт.
►Авокадо ½ шт.


Приготування:

Приготування рису:
Стакан спеціального рису, що підходить для суші, ретельно промийте кілька разів, перекладіть в каструлю, додайте невеликий шматочок водорості комбу і налийте води з розрахунку 1:1-1,2. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть рис до кипіння, приберіть комбу, зменшіть вогонь і варіть рис близько 20 хвилин, не знімаючи кришки. Після дайте рису постояти хвилин п'ятнадцять, перекладіть його в миску і заправте рисовим оцтом, змішаним із сіллю та цукром (або готової приправою на основі рисового оцту).

Оберніть плівкою макісу, розділіть стандартний лист норі навпіл і покладіть одну половинку на килимок. Розподіліть рис для суші, змочуючи долоню водою. Накрийте рис килимком і переверніть так, щоб рис опинився внизу, а норі - зверху. Нанесіть на норі трошки пасти васабі і покладіть зверху пару скибочок сьомги для суші. Для краси можна додати в рол пару ложок ікри летючої риби. Потім - кілька креветок, зварених на бамбукових шампурах і зубочистки. Очищаючи креветок від панцира, не забудьте видалити і кишечник.
Акуратно підніміть край макісу і накрийте начинку, поєднавши верхній край норі з нижнім. легка спресуйте начинку килимком в напрямку "на себе".
Підніміть килимок, переверніть рол і, рівномірно натискаючи на килимок, склейте рол, а потім надайте йому квадратну форму. Очистіть авокадо (плід повинен бути стиглим і м'яким) від шкірки і наріжте тонкими пластинками. Це можна зробити ножем або Овочечисткою, як вам зручно. Викладіть скибочки авокадо на ролл так, щоб вони трохи заходили один на одного. Ми готуємо не просто рол в авокадо, а гусінь! А значить, один шматочок авокадо треба зробити більшим: на ньому ми потім сформуємо "обличчя" нашої Гусениці.
Накрийте рол килимком і ще раз притисніть його.
Змочіть водою лезо ножа і акуратно, не застосовуючи сили, розріжте рол навпіл, а кожну половину - ще на 3 або 4 шматочка, за вашим бажанням.
Використання харчової плівки не є обов'язковим.
Викладіть шматочки на тарілку, зробивши вигин. А далі з їстівних підручних матеріалів спорудите фізіономію гусениці. Декоровані роли виглядають привабливіше звичайних.

bon appetit:)



Категорія: Суші, Роли | Додав: unknown (09.05.2012)
Переглядів: 775 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Запечена сьомга зі шпинатом
Бананово-полуничний коктейль
Часниковий соус
Овочевий міні-омлет з шинкою і сиром
М'ясний бульйон
Салат "3 правила"
Сендвіч
Торт "Raffaello"
Молочні вершки
Коктейль з ківі
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua