Інгредієнти:
►Рис для суші (японський, круглозерний) 200 г ►Оцет рисовий 20 мл ►Водорості норі (великі листи) ½ шт. ►Сьомга 30 г ►Ікра летючої риби (тобіко) 15 г ►Креветки королівські 3 шт. ►Авокадо ½ шт.
Приготування:
Приготування рису: Стакан спеціального рису, що підходить для суші, ретельно промийте кілька разів, перекладіть в каструлю, додайте невеликий шматочок водорості комбу і налийте води з розрахунку 1:1-1,2. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть рис до кипіння, приберіть комбу, зменшіть вогонь і варіть рис близько 20 хвилин, не знімаючи кришки. Після дайте рису постояти хвилин п'ятнадцять, перекладіть його в миску і заправте рисовим оцтом, змішаним із сіллю та цукром (або готової приправою на основі рисового оцту).
Оберніть плівкою макісу, розділіть стандартний лист норі навпіл і покладіть одну половинку на килимок. Розподіліть рис для суші, змочуючи долоню водою. Накрийте рис килимком і переверніть так, щоб рис опинився внизу, а норі - зверху. Нанесіть на норі трошки пасти васабі і покладіть зверху пару скибочок сьомги для суші. Для краси можна додати в рол пару ложок ікри летючої риби. Потім - кілька креветок, зварених на бамбукових шампурах і зубочистки. Очищаючи креветок від панцира, не забудьте видалити і кишечник. Акуратно підніміть край макісу і накрийте начинку, поєднавши верхній край норі з нижнім. легка спресуйте начинку килимком в напрямку "на себе". Підніміть килимок, переверніть рол і, рівномірно натискаючи на килимок, склейте рол, а потім надайте йому квадратну форму. Очистіть авокадо (плід повинен бути стиглим і м'яким) від шкірки і наріжте тонкими пластинками. Це можна зробити ножем або Овочечисткою, як вам зручно. Викладіть скибочки авокадо на ролл так, щоб вони трохи заходили один на одного. Ми готуємо не просто рол в авокадо, а гусінь! А значить, один шматочок авокадо треба зробити більшим: на ньому ми потім сформуємо "обличчя" нашої Гусениці. Накрийте рол килимком і ще раз притисніть його. Змочіть водою лезо ножа і акуратно, не застосовуючи сили, розріжте рол навпіл, а кожну половину - ще на 3 або 4 шматочка, за вашим бажанням. Використання харчової плівки не є обов'язковим. Викладіть шматочки на тарілку, зробивши вигин. А далі з їстівних підручних матеріалів спорудите фізіономію гусениці. Декоровані роли виглядають привабливіше звичайних.
bon appetit:)
|