Понеділок, 29.04.2024, 04:31
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Як вибрати казан


Звичайно, можна зварити плов в каструлі, гусятниці або казанку, але якщо ви всерйоз вирішили зайнятися приготування східного плову, то без придбання справжнього казана вам не обійтися.

Сьогодні знайти казан не дуже складно. Ринки, магазини пропонують для сучасного споживача досить широкий асортимент всіляких казанів різних розмірів, форми і об'єму. Проблема полягає у виборі з усього цього різноманіття дійсно гарного казана, який прослужить вам, а можливо і вашим дітям, довгі, довгі роки.

Давайте розберемося який потрібно вибрати казан, на що звернути увагу при покупці

Стандартна форма для казана - напівсферична. Такий казан краще використовувати при приготуванні їжі на відкритому вогні або вогнищі. Застосовувати його на газовій плиті без спеціальної підставки у вас не вийде. Краще якщо для приготування їжі на плиті ви підберете спеціальний казан зі спрямлення дном, який можна легко поставити на газову конфорку.

Якого обсягу необхідно придбати казан

Тут відповідь не очевидна. Розмір казана повинен відповідати місцю, де ви збираєтеся готувати. Наприклад, для звичайної газової плити максимальним обсягом вважається казан на 6-8 літрів. У такому казані ви зможете приготувати плов на 12-16 осіб. Великі за обсягом екземпляри не зможуть добре прогрітися на стандартній конфорці.

Який матеріал бажано для казана

Звичайно, краще якщо ви виберете казан з чавуну. Це стандарт де-факто. Крім чавуну в продажі можна зустріти так звані алюмінієві казани. Вони виготовлені із сплавів легких металів. Про користь алюмінієвого казана може говорити його легка вага і мобільність. Такі казани зазвичай використовують для приготування східних страв на газовій або електричній плиті. Казани великого обсягу (від 8 літрів) краще купувати тільки з чавуну. Крім перелічених видів зустрічаються ще й тонкостінні «казани» з тефлоновим покриттям. Такий посуд краще не використовувати для приготування плову.

При виборі казана (не важливо чавунного або алюмінієвого) зверніть увагу на товщину стінок. Чим вони товщі, тим краще казан буде зберігати тепло і рівномірно розподіляти його по всій площі посуду. А це основний чинник, що впливає на якість приготування їжі. Ще один важливий момент - якість внутрішньої поверхні металу. З середини поверхня казана повинна бути рівною, без напливів (виступів) і западин на металі.

І пам'ятайте, хороший казан ніяк не може бути дешевим, але і висока ціна - не привід не поторгуватися при покупці.

При виборі не варто гребувати і чавунними казанами, що були у вжитку. З таким казаном у вас буде набагато менше клопоту, ніж з новим, а служить хороший чавунний казан не один десяток років.

Якщо ви придбали новий казан, то попередньо його необхідно прожарити.

Спочатку на невеликому вогні випаруйте залишки машинного масла, що використовується при литті казана.

Після, налийте в казан літр рослинної олії. Розігрійте його як слід, і поступово прожарюють всю поверхню казана, повертаючи кожен бік до вогню.

Особливо акуратно проводьте цю процедуру для алюмінієвого казана. Він не витримує сильного розжарювання і може розплавитися.

Сподіваємося, що обраний казан принесе вам радість і ви будете отримувати тільки позитивні емоції від приготування східних страв.





Джерело: http://cook.rutxt.ru
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 1625 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Ролл Гусениця
Журавлинний морс
Багатошаровий кавовий напій
Часникові чіпси з лаваша
Веселі яйця
Солянка збірна м'ясна
Коктейль з ківі
Овочева запіканка зі свининою
Сало з соляного розчину зі спеціями
Курячий Альфредо
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua