Паратхі-один з найпопулярніших видів хліба в Індії. Коржі подають гарячими до будь-яких страв замість хліба. Коржі виходять шаруватими і дуже смачними. У них можна загорнути начинку або вмочати в соус
Інгредієнти ( 6 коржів):
►125 г цільнозернового борошна ►125 г борошна вищого сорту ►½ ч.л. солі ►100 мл молока ►Топлене масло (у мене вершкове)
Приготування:
У глибоку миску просіяти обидва види борошна з сіллю. Влити молоко і близько 50 мл води, вимісити тісто. Дати тісту відпочити 15 хвилин. Розділити тісто на 6 частин і кожну розкачати в корж. Покласти на корж 2 чайних ложки олії (на одну половину), посипати ½ ч.л. цільнозернового борошна і згорнути її трубочкою. Трубочку згорнути спіралькою і знову розкачати в тонкий корж. Коржі смажити на невеликій кількості олії по 2 хвилини з кожного боку. Щоб коржик не піднімалися, злегка приминати її виделкою. Подавати коржі гарячими. Якщо ви не подаєте паратхі до столу відразу після приготування, загорніть їх у тканину, щоб вони залишалися теплими.