Інгредієнти:
Масло вершкове - 50 г Борошно - 50 г молоко - 2 склянки Сіль Перець
Приготування:
Якщо Ви хочете, щоб соус вийде більш густим, додайте 1,5 склянки молока, для більш рідкого - 2,5. Також: чим жирніше молоко, тим більш густий виходить соус. Молоко закип'ятити в мікрохвильовці або в каструлі. Масло нагрійте на середньому вогні. Всипте муку і швидко перемішайте з маслом. Спочатку масляно-борошняна суміш повинна нагадувати яйця зварені некруто. Масляно-борошняна суміш повинна трохи підсохнути і потемніти. У результаті повинно вийти золотистий відтінок. Через 5-8 хвилин після борошна влийте пару столових ложок гарячого молока. Тепер за допомогою віночка, перемішуючи соус, влийте молоко, що залишилося. Готуйте до однорідної густої маси. За смаком додайте сіль і перець. Також можна використовувати додатково зелену цибулю.
bon appetit:)
|