►250 гр. пшеничного борошна; ►100 гр. вершкового масла; ►100 гр. цукру; ►1 ч.л. розпушувача; ►трохи солі
Приготування:
Борошно з розпушувачем просіяти через сито, спорудити гірку. Додати попередньо розм'якшене вершкове масло, сіль і 2-3 ст.л. цукру. *** можна частину цукру замінити ванільним ***. Хлюпнути трохи теплої води (2-3 ст.л. або трохи більше, орієнтуйтеся на місці) і замісити м'яке тісто. Залишити на 15-20 хвилин. Сформувати з тіста тонкі ковбаски (довжиною приблизно 8-10 см., діаметром 1 см), обваляти їх в цукрі що залишився. Скріпити кінці, щоб вийшли овальні кренделі. Викласти на деко, застелене папером і випікати в попередньо розігрітій до 180°С. духовці, до легкого золотистого відтінку. Якщо обваляли в цукрі з двох сторін, краще в процесі перевернути, щоб низ не підгорів.