Здається, я починаю дружити з яловичиною. Причому якщо раніше мої стосунки з нею були хорошими десь в районі спекотного, то зараз повноваження перемістилися в більш складні рецепти. Вірніше, складними вони здавалися, поки я сама їх не випробувала. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт ростбіфа - це цілісний шматок яловичої вирізки, запечений у духовці. Дуже смачний і зовсім не складний. Інгредієнти:
►1 кг яловичої вирізки одним шматком (товстий або тонкий край) ►4-5 невеликих цибулин ►300 г печериць ►сіль і мелений чорний перець за смаком
Приготування:
Обв'яжіть мя'со кухонною ниткою. Натріть сіллю і перцем. У сковороді на сильному вогні розігрійте 2 ст.л. олії. Покладіть м'ясо і обсмажте з усіх боків, включаючи кінці, до рум'яної скоринки, близько 5 хвилин в загальній складності. Перекладіть його у форму для запікання. Гриби розріжте на половинки. Смажте буквально 2-3 хвилини в тій же сковороді, де смажилося м'ясо. Цибулю розріжте на четвертинки і разом з грибами покладіть у форму до м'яса. Поставте форму в розігріту до 180°С духовку і запікайте приблизно 35-40 хвилин. Якщо у вас є термометр для м'яса, він повинен показувати внутрішню температуру шматка 65°С. Якщо градусника немає - перевірте ножем - з проколу повинен випливати рожевий сік. Якщо сік не витікає - ви пересушили м'ясо. Заберіть м'ясо з духовки, накрийте фольгою і залиште на 10 хвилин. Наріжте скибочками і подавайте із запеченими грибами та цибулею.