У середині 18 століття англійські моряки, що висадилися на Барбадосі, виявили дерева з великими плодами. Знайдені фрукти росли гронами і цим нагадували виноград. Цитрусову рослину назвали «грейпфрут», що в перекладі з англійської означає «виноградний плід». Багато років грейпфрутовий дерева вважалися декоративними. Згодом з'ясувалося, що їх плоди не тільки їстівні, але і дуже корисні. У наші дні існує більше 20 сортів грейпфрута. За кольором м'якоті ці фрукти діляться на жовті (або світлі) і червоні сорти.
Корисні властивості грейпфрута допомагають уберегти наш організм від багатьох захворювань, при цьому сам фрукт низькокалорійний, а значить, незамінний в якості засобу для підтримки стрункості.
Корисні властивості грейпфрута
Грейпфрут багатий клітковиною, вітаміном С і вітамінами групи В, а ще фрукт містить провітамін А, винну, яблучну і хінну кислоти. Гіркуватим присмаком грейпфрут зобов'язаний властивостям хінної кислоти, яка міститься в шкірці кожної часточки цитрусового. Калорійність грейпфрута становить на 100 г продукту 30-40 Ккал.
Не варто вживати грейпфрут під час прийому лікарських препаратів, тому цей фрукт може посилювати дію окремих медикаментів на людський організм. Також не рекомендується зловживати грейпфрутами людям, страждаючим захворюваннями шлункового тракту. Два середніх плода - це максимальна добова норма для організму.
Вважається, що грейпфрут активно приймає участь в травному процесі і допомагає розщепленню основних жирів, знижує апетит, сприяють втраті ваги, володіє хімічними властивостями, знижуючими рівень інсуліну. Саме на основі цих корисних властивостей грейпфрута сучасними дієтологами розроблені кілька дієт.
Грейпфрутова дієта
Численні дослідження довели, що прийом під час їжі половинки грейпфрута або вичавленого з нього соку здатні знизити вагу. Але справжніх результатів можна чекати тільки при комплексному підході до проблеми зайвої ваги.
Під час грейпфрутової дієти не дозволяється вживати їжу, що містить складні вуглеводи. До таких продуктів відносяться хліб, майонез, картопля, помідори, огірки, морква, капуста, зелена цибуля, селера. Дозволяється їсти м'ясо, рибу, яйця, салат, олію, фрукти, редьку, редиску. Прийом їжі повинен бути тільки з вживанням грейпфрута. Дієта не забезпечує достатньої кількості калорій для фізичних навантажень. Так що під час грейпфрутової дієти обмежуйте заняття фізкультурою.
Тривалість дієти не повинна перевищувати семи, десяти днів.
Джерело: http://cook.rutxt.ru/ |