Молочні коктейлі начебто зовсім не рідкість, і кожен знає, як їх приготувати. Але саме в силу їх поширеності та смакоту існує безліч різних рецептів, що міняють відтінки смаку. Цей рецепт перевірявся неодноразово і з незмінним успіхом. Ще смачно виходить із замороженою вишнею, тому що у неї немає таких дрібних насіннячок, які можуть потім відчуватися в полуничному коктейлі.
Інгредієнти (3 порції):
►Банани - 1 шт. ►Полуниця заморожена - 200 гр. ►Молоко - 300 мл ►Цукор - 50 гр.
Приготування:
В основі густоти та насиченості коктейлю виступає стиглий банан. Його в блендер в першу чергу. До банану додаємо половину всієї порції молока, туди ж кладемо заморожені ягоди та цукор (за смаком, в залежності від солодощі ягід і банана). Полуницю не розморожувати, вона буде служити природним охолоджувачем і замінником льоду і морозива. Збиваємо до однорідної густої консистенції, потім додаємо молоко, що залишилося і збиваємо ще раз. Розливаємо по високих прозорих келихах, прикрашаємо ягодами за бажанням. Найсмачніше пити з прозорих келихів за допомогою досить товстих соломинок.
bon appetit:)
|