Інгредієнти:
►Баклажани - 2 шт. ►Сушений орегано - 1 ч. л. ►Червона цибуля - 1 шт. ►Часник - 2 зубчики ►Невеликий пучок петрушки ►Каперси (за бажанням) - 2 ст. л. ►Жменю зелених оливок без кісточок ►Оцет з травами - 2-3 столові ложки ►Помідори (великі, стиглі) - 5 шт.
Приготування:
Покладіть у велику сковороду крупно нарізані баклажани, посипте їх орегано і сіллю. Перемішайте, щоб шматочки рівномірно вкрилися маслом. Готуйте на сильному вогні 4-5 хвилин, періодично струшуючи сковорідку. Не бійтеся - кухню не забруднити, а відчувати себе маестро почнете. Додайте подрібнені цибулю, часник і стебла петрушки і готуйте ще пару хвилин. Тепер покладіть каперси, за бажанням (слід заздалегідь промити їх у холодній воді, щоб вони не були такими солоними), оливки і збризніть оцтом. Коли оцет випарується, додайте крупно нарізані помідори і тушкуйте овочі на повільному вогні ще хвилин 15. Приправте перцем і додайте ще солі та оцту, якщо потрібно.
bon appetit:)
|