Багатошаровий кавовий напій
Інгредієнти:
►Еспресо 30 мл (7 гр свіжомеленого кави). ►Молоко свіже - 150 мл (жирність 3,5%). ►Різні топінги, шоколадна крошка, мелена кориця на ваш смак.
Приготування:
Перемелюмо кавові зерна. Варимо еспресо в гейзерній кавоварці, або в кавомашині, можна варити в турці, але обов'язково кавову гущу потрібно відфільтрувати у френч-пресі. Виливаємо тепле молоко у френч-прес і починаємо опускати і піднімати фільтр (близько 15-20 разів). Молоко перетворюється в густу піну і виростає в обсягах в 2 раза . Тут головне не перестаратися і не збити молоко дуже сильно. Отриману глянсову піну переливаємо у високий келих (Айріш, або ін), чекаємо близько 30 секунд і починаємо акуратно, тоненькою цівкою, вливати приготовлений еспресо. Якщо зробити все правильно, у вас вийдуть чіткі кавові і молочні шари. Зверху прикрашаємо напій меленою корицею, шоколадом або солодким соусом.
bon appetit:)
|
Категорія: Кава | Додав: unknown (27.04.2012)
|
Переглядів: 852
| Рейтинг: 0.0/0 |
|