Інгредієнти:
►Борошно - 100г ►Цукрова пудра - 100г ►Апельсин - 3 шт. ►Яйце - 1 шт. ►Молоко - 300мл ►Топлене вершкове масло - 25г ►Лимон - 1шт. ►Лікер (наприклад куантро) 50мл ►Вершкове масло - 90г ►Коньяк - 30мл
Приготування:
З'єднуємо в чашці борошно, цукрову пудру (25г) і цедру 1 апельсина. В середину суміші розбиваємо яйце. Починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи половину молока. Розмішуємо до повного зникнення грудочок. Вливаємо молоко, що залишилося і розтоплене масло. Добре перемішуємо і залишаємо тісто на півгодини відпочити. За консистенцією воно повинно вийти як вершки. Випікаємо млинчики, вони повинні бути невеликими за діаметром. Для приготування соусу змішуємо апельсиновий і лимонний соки, лимонну цедру і лікер. Виливаємо суміш в холодну сковорідку, додаємо цукрову пудру і, помішуючи, нагріваємо на повільному вогні до розчинення пудри. Потім додаємо вершкове масло. Мішаємо до повного розчинення масла і варимо ще 3-4 хвилини при невеликому кипінні. Викладаємо млинець в соус, "купаємо" його з усіх сторін, складаємо вчетверо і відсуваємо до краю сковороди. Потім наступний, і так 4 штуки. Додаємо вогонь і прогріваємо млинчики 1 хвилину. Потім збризкуємо млинці коньяком і підпалюємо за допомогою довгого сірника або свічки - фламбіруем. Відразу ж прибираємо з плити. Теплі млинці викладаємо на тарілку.
bon appetit:)
|