Інгредієнти:
►Цибуля ріпчаста (100г) - 1 шт. ►Олія - 30 мл ►Яловичий фарш - 500 г ►Картопля - 1 кг ►Вершки 20-22% - 300 мл ►Сметана - 100 г ►Сіль морська - 1,5 ч.л. ►Перець чорний мелений - ½ ч.л.
Приготування:
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його до прозорості в невеликій кількості олії. Додайте фарш і продовжуйте готувати, помішуючи, на середньому вогні до тих пір, поки фарш повністю не втратить рожевий відтінок. Посоліть і поперчіть. Картоплю очистіть і наріжте як можна тонше. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть скибочками картоплі внахлест (повинна піти приблизно третина всього обсягу картоплі). Рівномірно посоліть, поперчіть і полийте частиною вершків. Викласти половину фаршу і розрівняти. Потім покрити ще одним шаром картоплі та вершків, посолити поперчити, викласти фарш що залишився і знову накрити картопляним шаром. Змішати вершки зі сметаною до однорідності і покрити верхній картопляний шар запіканки. Сіль-перець не забудьте (кількість вказую в цьому етапі сумарне для всієї запіканки).
Запікайте в духовці при 170°С близько години. Готовність перевіряйте, проткнувши запіканку. Вона повинна бути м'якою. Якщо верх надто сильно зарум'яниться, закрийте його фольгою. Запіканка смачна в теплому і гарячому вигляді!
bon appetit:)
|