Інгредієнти:
►1 кг сиру (9-20%) ►200 г вершкового масла ►5 яєць ►400 мл вершків (10-20%) ►200 гр. цукру ►паличка ванілі або 1 ч.л. ванільного цукру ►100 гр. горіхів (будь-яких за смаком) ►100 гр. родзинок ►100 гр. цукатів
Приготування:
Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку. Додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати. Паличку ванілі розрізати. Вийняти насіння. Яйця збити з цукром. Додати вершки, перемішати. Додати насіння ванілі (якщо Ви використовуєте ванільний цукор, його треба додати теж на цьому етапі). Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння і варити, при постійному помішуванні, поки маса не почне густіти (я варила 3 хв після закипання). Потім цього масу трохи остудити. Горіхи дрібно порубати. Якщо цукати великі, їх треба нарізати. Змішати сир, цукати, горіхи, родзинки (ізюм попередньо треба вимити і висушити). У сир додаємо яєчну масу, перемішати. форму для паски застелити марлею, складеною в 2-3 шари. Краї марлі повинні звисати. Викласти сирну масу в форму. Якщо форми немає, можна використовувати новий квітковий горщик або друшляк. Краї загорнути. Форму поставити в тарілку або миску, так як буде стікати сироватка. покласти вантаж (я використала 3-х літрову банку, наповнену водою, банку закрила кришкою). Форму разом з вантажем поставити в холодильник на 12 годин. Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати марлю. Прикрасити паску за смаком.
bon appetit:)
|