П`ятниця, 22.11.2024, 13:19
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Як вибрати тефлонову сковороду?


Як відомо, жирні, сильно підсмажені страви не дуже корисні для нашого організму. Але якщо Ви любите поласувати омлетом, картопелькою з рум'яною скоринкою, значить вибирайте сковорідку з антипригарним (тефлоновим) покриттям. У цьому випадку вам практично не доведеться додавати масло при смаженні.

Антипригарне покриття сковороди часто називають тефлоновим. Речовина "тефлон" було запатентовано фірмою "Dupon". Його випадково відкрив один з фізиків-науковців заводів фірми. Зараз багато виробників випускають посуд з антипригарним покриттям, однак, все використовують свою власну формулу цієї речовини, а в народі, яку ємність з антипригарним покриттям називають тефлоновою.

Яку б сковороду ви не вибирали, тефлонову або звичайну, зверніть увагу на дно. Воно повинно бути товстим, абсолютно плоским. Такий посуд буде швидко і рівномірно нагріватися. Рельєфне дно сковорідки збільшує площу нагріву. Однак канавки на дні посуду підходять тільки для газових плит. Для склокерамічних плит переважніше сковороди з гладким дном.

Тефлонове покриття сковороди дуже вразливе. Варто з'явитися подряпині, як такий посуд практично виходить з ладу.

Хоча сьогодні багато виробників прагнуть широко розрекламувати можливість застосування металевих аксесуарів в процесі приготування їжі, але тефлонове покриття з підвищенням температури стає більш вразливим, і застосування жорстких металевих кухонних приналежностей збільшує ризик пошкодження покриття сковороди. Тому при приготуванні їжі слід застосовувати дерев'яні або інші спеціальні прилади, призначені для посуду з тефлоновим покриттям.

Ні в якому разі не ріжте їжу в такому посуді. Під пошкодженим шаром тефлонового покриття може ховатися далеко не безпечний для нашого здоров'я метал. Виробники прагнуть зробити покриття більш міцним. Для цього тефлон наносять у кілька шарів, додають до складу частинки твердих металів або мінералів, роблять дно посуду рельєфним. Все це призводить до подорожчання продукції, а тефлоновий шар продовжує вимагати дбайливого до себе відношення.

Не слід підставляти гарячу тефлонову сковороду під струмінь холодної води. Це може викликати деформацію посуду і привести до відшаровування антипригарного покриття. Посуд з тефлоновим покриттям легко миється гарячою водою з губкою. Для кращого очищення поверхні можна використовувати невелику кількість рідкого миючого засобу.

Перед першим застосуванням такий посуд слід ретельно вимити, висушити, а потім змастити внутрішню поверхню тонким шаром масла або жиру.

Існує широко поширена думка, що посуд з тефлоновим покриттям при акуратній експлуатації може служити "практично вічно". На жаль це не так. Термін служби атефлонового покриття в залежності від виробника і складових його компонентів може бути різним. Як правило, виробники дають гарантію від 1 року (на недороге класичне покриття) і до 4-х років (на новітні розробки з додаванням титану, алмазів і так далі). Але при правильному і акуратному використанні такий посуд прослужить досить довгий час і не завдасть вам зайвих прикростей.

Втім, яким би гарним не було тефлонове покриття вашої сковороди, воно вимагає хоча б трохи олії.





Джерело: http://cook.rutxt.ru
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (11.09.2012)
Переглядів: 1279 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Риба в клярі
Сирники з Фетою
Курка з ананасами
Буріто
Картопляна тортілья
Сальса
Журавлинний морс
Конвертики з лаваша з шинкою і сиром
Овочева запіканка зі свининою
Тріска в духовці з овочами
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua