Інгредієнти:
►Риба червона слабосолона (форель або сьомга) - 500 г ►Яйця варені - 4 шт. ►Рис відварений - 4-5 ст. л. ►Крабові палички (або креветки) - 1 упаковка
Для крему: ►М'який сир "Філадельфія" - 100 г ►Сметана - 4 ст. л. ►Майонез - 4 ст. л. ►Желатин - 8 г
Для прикраси: ►Зелень ►Червона ікра
Приготування:
Приготування крему. Желатин замочимо в 0,5 склянки води на 30-40 хвилин для набухання і розчинимо на водяній бані. Поки охолоджується желатин, з'єднуємо в однорідну масу сметану, майонез і м'який сир. Спочатку до сиру потроху додаємо майонез і розтираємо, потім додаємо сметану і гарненько розмішуємо. Потім, помішуючи, вливаємо в суміш охолоджений до легкої теплоти розчин желатину. Крем виходить за густотою, як сметана. Натираємо на дрібній тертці окремо жовтки, білки і крабові палички. Форму застилає поліетиленовою плівкою. Рибу нарізаємо на тонкі смужки і викладаємо на дно і стінки форми. У форму, викладену скибочками риби, викладаємо шарами: 1) крем, 2) терті жовтки, 3) крем, 4) терті крабові палички, 5) крем, 6) терті білки, 7) крем, 8) рис, 9) крем. Ставимо форму з тортом в холодильник на ніч для застигання желатинового крему. Через 8-10 годин дістаємо форму з тортом з холодильника, накриваємо зверху тарілкою і перевертаємо: торт опускається на тарілку. Прикрашаємо торт: зверху червоною ікрою і зеленню по периметру.
bon appetit:)
|