►сіль - за смаком ►огірки невеликі - 3 шт. ►зелена цибуля - 1 пучок ►білий квас - 1,5 л ►яйце - 3 шт. ►кріп - 1 пучок ►сметана, за бажанням - 100 г ►хрін або гірчиця - за смаком ►шинка - 100 г ►язик яловичий - 100 г ►куряча грудка - 100 г
Приготування:
Куряче філе покладіть в сотейник, залийте невеликою кількістю підсоленої киплячої води, доведіть до кипіння і готуйте на слабкому вогні 10 хв. Зніміть з вогню і повністю остудіть в бульйоні, приблизно 30 хв. Остигле куряче філе, шинку і язик наріжте дрібними кубиками. Огірки очистіть від шкірки і дрібно наріжте разом з цибулею і кропом. Злегка посоліть і розітріть дерев'яним товкачем. Яйця зваріть круто, 10 хв. Яйця остудіть під струменем холодної води. Очистіть яйця, жовток протріть через сито і розітріть з гірчицею або хріном за смаком. Всі підготовлені продукти розкладіть по тарілках і залийте холодним квасом. Окремо, для бажаючих, поставте на стіл холодну сметану.