►вода - 3 л ►кістки рибні та обрізки - 1-1,5 кг ►цибуля ріпчаста - 1-2 головки ►лаврове листя - три штуки. ►зелень кропу і петрушки - по 1 пучку ►перець чорний мелений - на кінчику ножа ►сіль - дві чайних ложки
Приготування:
Голови, кістки і рибні обрізки добре проколіть, викладемо в каструлю, заллємо холодною водою і посолити. Додамо цілі головки ріпчастої цибулі, які можна очистити. Воду доллємо до кипіння і знімемо піну. Накриємо кришкою і варимо 1,5 години при слабкому кипінні. Бульйон знімемо з плити, додамо лавровий лист і перець. Залишимо під кришкою на 15-20 хвилин. Процідимо бульйон через сито з дрібними осередками. При подачі розкладемо по тарілках, посипемо дрібно нарізаною зеленню.