Інгредієнти:
Оливкова олія - 3 столових ложки Цибуля (невелика) - 1 шт. Часник - 1 зубчик Томати у власному соку - 800 гр. Томатна паста - 2 столових ложки Цукор - щіпка Пластівці червоного перцю - щіпка Базилік (свіжий) Рікотта - 300 гр. Яйця - 1 шт. Сіль і перець - за смаком Моцарелла - 150 гр. Орегано - 2 чайних ложки Пармезан (тертий) - 220 гр. Монтаза - 200 гр. Листи для лазаньї - 8-10 штт. (Відваріть кожен лист по 30 секунд, остудіть в холодній воді)
Приготування:
Підігрійте оливкову олію. Обжарте дрібно нарізану цибулю (15-20хв). Томати викладіть в миску і толокушкою разімніть. Додайте нарізаний часник до цибулі, через хвилину - томати разом з соком і листям базиліка, томатною пастою і дрібкою цукру. Посоліть, поперчіте. На повільному вогні готуйте хвилин 15-20 до загустенія. Рікотту змеліть в процесорі до однорідної рідкої маси з базиліком і яйцем. Додайте сіль і перець. Моцареллу наріжте. Пармезан натріть. Блюдо для випікання змастіть маслом. Духовку нагрійте до 180°С. Викладаємо лазанью. Нижнім шаром викладіть томатний соус. Закрийте листом пасту. Томати - Пармезан і Монтаза, 6 шматків моцарели - Листя базиліка, орегано - Паста - Томатний соус - Рікотта - Пармезан, Монтаза - Лист пасти - Томатна паста - Пармезан, Монтаза - моцарелла, базилік, орегано і т.д. останнім шаром повинен бути сир. Блюдо поставте на решітку і випікайте близько 45 хвилин до золотистої скоринки. Нарізайте хвилин через 15 після закінчення приготування.
bon appetit:)
|